top of page
Monke Temple-53.jpg

Arnout Louis. M. Gielen

Gezondheidspsycholoog

Specialisatie:
ACT & lichaamsgerichte psychotherapie

Yoga & movement teacher
Meditatie teacher

Mijn pad is een pad vol beweging.

 

En hoewel ik niet trots ben op alle vreemde bochten die ik heb genomen, ben ik wel dankbaar om elke bocht op mijn pad.

 

Het heeft me verder gebracht naar wat ik nu doe, en dit doe ik met volledige overgave.

Al sinds 2017 ben ik fulltime aan de slag om zo veel mogelijk mensen zo goed mogelijk in hun vel te laten zitten. Dit doe ik zowel via het aanleren van beweging als via coaching/therapie.

Hiervoor gebruik ik inzichten die ik overal ter wereld heb vergaard:

Ik heb inzichten mogen genieten dankzij een moeilijke jeugd.

Objectief niet moeilijk, kansen genoeg en opgegroeid in een warm nest. 

Maar subjectief wel moeilijk: onzeker, botsen tegen muren, demonen in mijn eigen hoofd.

Pijn is de beste leermeester. Klik op de blogpost om meer te lezen over mijn pad om mijn eigen demonen te overwinnen:

IMG_1313_edited.jpg

Na een jeugd van weerstand, startte ik mijn studie van psychologie.

Ik nam een gap-year na mijn bachelor en gedurende dit jaar heb ik inzichten mogen genieten van Shaolin monniken in China.

Dit was ook mijn eerste blootstelling aan boeddhistische meditatie. Wat ik hier leerde was een mooie toepassing van wat men via woorden trachtte over te brengen in mijn studies.

P1020129_edited.jpg
Photo (2).jpg

Mijn eerste master bracht me naar Kenia. Waar ik het voorrecht had om drie maanden in getto's te wonen en inzichten te mogen genieten van prostituees wiens leven ik trachtte beter te maken.

Drie maanden in getto's wonen, onveilig zijn en blootgesteld worden aan een bevolkingsgroep die echt in erbarmelijke omstandigheden leeft heeft me wat bijgebracht over psychologische weerbaarheid en over hoe oneerlijk de wereld is. Lijden kreeg een heel andere betekenis, een ervaring die ik iedereen toewens, hoewel het geen aangename ervaring is.

IMG_0618.jpg

Na mijn eerste master besloot ik nog een tweede te doen, waarbinnen ik me verder toelegde op mindfulness en de psychologie van eten.

Hierna werd ik aangesteld door Universiteit Maastricht voor voorbereidend onderzoek rond gedragsverandering dat zou leiden naar een PhD.

Ook ontdekte ik tijdens deze periode klimmen en yoga, wat extra passies werden.

pexels-francesco-ungaro-1238346.jpg
17757381_434437710223704_385991671655961

Na te voelen wat het effect van een sedentaire job op me had en welk effect yoga op me had, en de link tussen fysieke en mentale gezondheid te doorleven, besloot ik om de PhD niet te starten en in de plaats hiervan naar India te vertrekken.

Dit deed ik met de ambitie om mensen direct te helpen met gedragsverandering

Hier heb ik 11 maanden lang inzichten mogen genieten van yogi's. Onder andere van B.N.S Iyengar, een (toen) 93 jarige yogi die nog opmerkelijk fit was (mentaal en fysiek). Ook kwamen leermeesters van vipassana, ayurveda, soundhealing, mindfulness gebaseerde therapie en boeddhisme op mijn pad.

Dit was een goede keuze, gedurende dit jaar heb ik meer praktische kennis over gezondheid vergaard en doorleefd dan in de 8 jaren die ik heb gespendeerd aan de universiteit.

Heather-Elton-Sri_BNS_Iyengar_1_edited.j
17798953_433063907027751_461710311608605

Nu ben ik sinds 2018 terug in België en ben ik fulltime toegewijd om mensen te coachen naar een betere gezondheid als gezondheidspsycholoog, yoga- en bewegingscoach.

Deze rol opnemen voelt goed, en ik leer elke dag bij van de mooie mensen die hier op mijn pad komen.

Ik werk er naar toe om een grotere beweging in gang te zetten naar meer 'verbinding'. Verbinding met de natuur, verbinding met uw lichaam, met de mensen rondom u, verbinding met het huidig moment.

Anders gezegd: een wereld minder gedomineerd door 'the monkey-mind', waar we wel vrij in kunnen bewegen.

pexels-ludwig-kwan-2499898.jpg

De manieren hiernaar toe zijn zeer gevarieerd. Ik draag een puzzelstukje bij, en misschien kan jij ook een bijdrage leveren hiervoor?

 

Ik kijk er naar uit om door meer mensen geïnspireerd te worden.

bottom of page