top of page

Who We Are

De Monke Temple bestaat uit een dynamisch team dat opgericht is door Arnout Gielen.

Onze missie is eenduidig:

Optimale gezondheid creëren bij zo veel mogelijk mensen via lichaamsgerichte practices die onderbouwd zijn door wetenschappelijk onderzoek.

Als iedereen rondom ons beter in zijn/haar vel zit, dan gaat alles rondom ons mooier worden.

Monke Temple-02.jpg

Our Story

Na een jeugd vol escapisme en sociale angsten, twee masterstudies in de psychologie, en mijn lichaam kapot te maken met zelfdestructieve gevechtsport training, belandde ik (Arnout) in een yogales.

Ik begreep niet wat dit met me deed, maar ik wou er meer van. Dus begon ik twee tot drie lessen per dag te doen. Na een jaar zoveel te oefenen besloot ik mijn doctoraat aan Universiteit Maastricht te laten gaan en vertrok ik naar Indië. Hier mocht ik 11 maanden deze practice doen bij een 93 jarige yogi (BNS Iyengar), en leerde ik veel van een lichaamsgericht psychotherapeut B. Naga Kumar. Eens ik weer terug in België kwam (2018) begon ik het Monke avontuur als een yogales op TC Tenkie en enkele privesessies ACT therapie al wandelend in bossen.

De lessen groeiden en de locaties veranderden. Van Tenkie naar MIA-H, van MIA-H naar Maison Florida, en nu van Maison Florida naar het oude Crutzenhof.

In 2022 begonnen we met yogateachers op te leiden, waarna veel meer lessen begonnen door veel meer teachers. Wat ik vrijwel alleen droeg, was plots gedragen door een Tribe. Ook begonnen we meer dans, ademwerk, actieve meditaties en opstellingen te integreren in ons aanbod.

Onze visie is nog veel groter dan wat we nu brengen. We gaan voor een wereld waarin iedereen een vorm van meditatie beoefent, zijn/haar destructieve patronen aangaat, een vrije expressie wordt van zichzelf waardoor niets extern meer nodig is. Een wereld waar iedereen gewoon kan zijn bij zichzelf (liefst dansend).

Meet The Team

Klik op de foto om meer te lezen!

Voor vragen best de juiste teacher contacteren.

Team
bottom of page