top of page

Actieve Meditatie

Release & Transform @ Hasselt.

AUM Meditatie

Wat is het ?

AUM komt van Osho en staat voor Awareness Understanding Meditation. Dit is een reis doorheen je emoties, waarin je de kans krijgt om de totaliteit van het leven te ervaren. Je geeft uiting aan je verdriet, boosheid, gekte en vreugde waardoor je je vrijer maakt van innerlijke spanningen en stress.

Als je denkt dat mediteren gaat over stil en rustig worden, dat heb je nog nooit een AUM meegemaakt. Ja, aan het einde is er een vredige meditatie, maar eerst moeten alle emoties doorleefd en verwerkt zijn.

AUM is een plek waar je ongegeneerd los kunt gaan in een veilige omgeving. Waar anders kun je met en tegen anderen schreeuwen, gek doen, verdrietig zijn? Waar anders kun je ontladen wat je hebt opgespaard, zonder een ander te schaden?

Van waar komt het?

AUM is ontstaan als een cadeau van Veeresh, de stichter van de Humaniversity in Egmond aan Zee, aan Osho (1931-1990). Deze Indiase spirituele leraar vond dat westerlingen niet zo maar stil konden gaan zitten. Vanwege de drukte in hun hoofden moesten ze eerst hun lichaam in beweging krijgen.

Wat doet het?

Mensen die vol woede of verdriet zitten en dat niet uiten vinden in deze meditatie een manier om deze emoties te hanteren. Als ze daar in de AUM van proeven, beginnen ze te veranderen, meer tot bloei te komen. Dat is zo mooi om te zien.

Bezoek onze kalender en boek jouw workshop/event

Monke Temple-02.jpg
KAP
Monke Temple-04.jpg

Chakra Breathing Meditation

Door Arnout

Bezoek onze kalender en boek jouw workshop/event

Wat is het ?
 

Deze actieve meditatie gebruikt een diepe en snelle ademhalingstechniek en een shakende lichaamsbeweging om bewustzijn te brengen, vitaliteit te creëren, en stilte te brengen in elk deel van uw zijn.


De muziek brengt u door 7 fasen die drie keer doorlopen worden.

Doordat er veel geschud en heftyig geademd wordt, kan deze meditetie best op een lege maag gebeuren.

Met de ademtechniek en de schuddende beweging gaan we de zeven belangrijkste chakra's af:
1. Root Chakra: het staartbeentje
2. Sacral chakra: net onder de navel
3. Solar plexus chakra: boven de navel
4. Heart chakra: het midden van de borstkas
5. Throat chakra: centrum van de keel
6. Third eye chakra: tussen de wenkbrauwen
7. Crown chakra: boven de kruin van het hoofd


Wat doet het?

Het werkt vitaliserend en creëert harmonie. Zowel fysiek als emotioneel.

Kundalini Meditatie

Wat is het ?
 

De Osho Kundalini mediatie wordt ook wel het zusje van de Osho Dynamic meditatie genoemd. De Kundalini meditatie kun je het beste in de avond, na zonsondergang, beoefenen.

Waarom de Osho Kundalini?

De Osho Kundalini Meditatie zorgt ervoor dat je waar je blokkades en weerstanden hebt of de energiestroom wordt onderdrukt, de energie weer/meer gaat stromen. De eerste twee fasen, het schudden en dansen, zorgt dat wat vast en rotsachtig is gaat smelten. Blokkades transformeren door het schudden en dansen in levensenergie. In vreugde en plezier. In de twee opvolgende fases komen we tot verstilling. We zijn dan beter in staat om vanuit een heldere en kalme geest, datgene dat zich aandient in ons bewustzijn met mildheid te observeren.

Bezoek onze kalender en boek jouw workshop/event

437880584_445436727901202_4154883232344816690_n.jpeg
MannenCirkel-1_edited.jpg

Devavani Meditatie

Wat is het ?

 

“Als het onbewuste spreekt, kent het onbewuste geen taal. Dit is een  heel oude methode – ‘in tongen spreken’. Het is een prachtige methode,  één die het diepst doordringt in het onbewuste.”

 

Bij deze meditatie beweegt en  spreekt een zachte, onbekende taal door de mediterende, die een leeg vat  wordt. Dit brengt een heel diepe ontspanning teweeg in het bewuste  denken – de ‘mind’ – en een innerlijke vrede. 

Je kunt de meditatie op ieder tijdstip van de dag doen. Als je het  als laatste voor het slapengaan doet, geeft het ook een heel diepe  slaap.

Bezoek onze kalender en boek jouw workshop/event

bottom of page