top of page

za 10 aug

|

Hasselt

Active Meditation: AUM

By Arnout Gielen

Active Meditation: AUM
Active Meditation: AUM

Tijd en locatie

2 andere datums

10 aug 2024, 15:00 – 18:00

Hasselt, Oude Kuringerbaan 93, 3500 Hasselt, België

Over het evenement

Wat is het ?

AUM is geïnspireerd op Osho's werk en staat voor Awareness Understanding Meditation. DIt is een reis doorheen je emoties, waarin je de kans krijgt om de totaliteit van het leven te ervaren. Je geeft uiting aan je verdriet, boosheid, gekte en vreugde waardoor je je vrijer maakt van innerlijke spanningen en stress.

Als je denkt dat mediteren gaat over stil en rustig worden, dat heb je nog nooit een AUM meegemaakt. Ja, aan het einde is er een vredige meditatie, maar eerst moeten alle emoties doorleefd en verwerkt zijn.

AUM is een plek waar je ongegeneerd los kunt gaan in een veilige omgeving. Waar anders kun je met en tegen anderen schreeuwen, gek doen, verdrietig zijn? Waar anders kun je ontladen wat je hebt opgespaard, zonder een ander te schaden?

Van waar komt het?

AUM is ontstaan als een cadeau van Veeresh, de stichter van de Humaniversity in Egmond aan Zee, aan Osho (1931-1990). Deze Indiase spirituele leraar vond dat westerlingen niet zo maar stil konden gaan zitten. Vanwege de drukte in hun hoofden moesten ze eerst hun lichaam in beweging krijgen.

Wat doet het?

Mensen die vol woede of verdriet zitten en dat niet uiten vinden in deze meditatie een manier om deze emoties te hanteren. Als ze daar in de AUM van proeven, beginnen ze te veranderen, meer tot bloei te komen. Dat is zo mooi om te zien.

Tickets

  • Early Monke

    € 35,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page