top of page

vr 15 sep

|

Hasselt

Mystic Moods

Door Koenraad Fossey/DJ White Shaman

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Mystic Moods
Mystic Moods

Tijd en locatie

15 sep 2023, 19:30 – 21:30

Hasselt, Oude Kuringerbaan 93, 3500 Hasselt, België

Over het evenement

Op feestelijke wijze gaan we de duisternis omarmen.

Dat is heel zinvol omdat in de duisternis nieuw leven ontkiemt, dat vervolgens naar het licht toegroeit en zich verder ontplooit.

In de duisternis verbinden we ons met onze kern.

Duisternis wordt in films, boeken en mythische verhalen heel vaak gebruikt om een dreigende, angstige sfeer te creëren. Het donker is een negatief aspect in deze verhalen, verdachte handelingen mogen “het daglicht niet zien”...

Wetenschappers ontdekten onlangs dat bomen met elkaar communiceren via enorme ondergrondse schimmelnetwerken. De oudere bomen in het bos helpen en beschermen de jonge scheuten. Natuurvolken weten al duizenden jaren dat alles met elkaar verbonden is in de natuur. Onder onze voeten, in volslagen duisternis, wemelt het van leven.

Onze verre voorouders in de prehistorie leefden honderduizenden jaren in de natuur en met de natuur. Ze hadden een enorme kennis van alles wat leeft.

Mensen waren fysiek heel sterk, zeer intelligent en bijzonder spiritueel. Er waren toen geen kerken en kathedralen, geen tempels en moskeeën.Bergen, bomen, meren en rivieren waren heilige plaatsen... én grotten. Grotten werden ervaren als de baarmoeder van moeder aarde. Hier werd sacrale kunst aangebracht om spirituele ervaringen te bekrachtigen. Diep in de donkere grot waren de heiligste plaatsen, waar sjamanistische rituelen werden gehouden.

Als moderne mensen kunnen wij onze relatie met onze heilige natuur herstellen door middel van meditatie, kunst, dansen en muziek.

De MYSTIC MOODS sessies kan je op verschillende manieren beleven:

-liggend met gesloten ogen luisterend de muziek haar werk laten doen

-zittend luisteren en kijken naar de beelden, laat de bewegende vormen en kleuren hun werk doen

-de beelden op zich vertellen bewust geen verhaal, maar verhalen kunnen zich spontaan bij u aandienen

-zittend of rechtstaand bewegen wanneer je lichaam dat aangeeft

-dansend door de ruimte, af en toe door het beeld passerend, zodat je schaduw deel uitmaakt van de beelden en er zo een dimensie aan toevoegt

Deze waaier van mogelijkheden kan je vrij exploreren doorheen de sessie. Voel wat jouw lichaam en geest nodig hebben op elk moment. Zwaarte mag er zijn als ze zich aandient; omring ze met mildheid en zachtheid. Vreugde mag er zijn als ze zich aandient; ontvang ze met lichtheid en zet ze om in veerkracht. Ervaar de liefdevolle adem van het leven.

Meenemen:

- Waterfles (gevuld)

- Yogamatje (er zijn matten aanwezig maar niet voor iedereen)

Tickets

  • Ticket

    € 20,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page