top of page

za 30 mrt

|

Monk-e

Traditional Chinese Medicine Workshop

Door Kim Chabot

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Traditional Chinese Medicine Workshop
Traditional Chinese Medicine Workshop

Tijd en locatie

30 mrt 2024, 13:30 – 16:00

Monk-e, Oude Kuringerbaan 93, 3500 Hasselt, België

Over het evenement

In deze workshop wordt er meer uitleg gegeven over de Chinese geneeskunde (Traditional Chinese medicine),  de belangrijkste termen en uitgangspunten: 8 principes, de 5 elementen, hun effect op elkaar en aan welke organen/ meridianen deze zijn gelinkt. We bekijken enkele accupressuurpunten van de meridianen en hun functie. We bekijken de oorzaken van de meest voorkomende kwalen binnen chinese geneeskunde en die linken we dan enkele accupressuurpunten die je kan gebruiken om deze te verhelpen. Tot slot bekijken we ook welke yogahoudingen je kan gebruiken om in te werken op deze meridianen. 

Wat is traditionele Chinese geneeskunde? 

Traditionele Chinese geneeskunde, afgekort als TCG of in het Engels TCM (Traditional Chinese medicine), is een verzamelterm voor de eeuwenoude filosofie achter de Chinese natuurgeneeskunde. Hieronder vallen tal van behandelmethoden, zoals kruidengeneeskunde, acupunctuur en tai chi.

Hoe werkt traditionele Chinese geneeskunde? 

Volgens de filosofie is het menselijk lichaam, hoewel kleiner, fundamenteel hetzelfde als het totale universum en er volledig mee verbonden.

Gezondheid wordt ondersteund door harmonie tussen twee tegengestelde krachten die elkaar aanvullen: yin en yang. Als deze uit balans zijn, ontstaat ziekte.

Daarnaast symboliseren de vijf elementen vuur, aarde, water, hout en metaal alle fenomenen, inclusief de menselijke levensfasen. Ook de invloed van ziekte wordt door deze elementen gesymboliseerd.

Een ander fundamenteel concept is de vitale levenskracht ‘qi’ of ‘chi’. Met geneeskrachtige kruiden, verwerkt in onder meer thee of capsules, wordt een verstoring in de balans verholpen.

Wanneer heeft traditionele Chinese geneeskunde zin? 

Behandelingen zijn holistisch en erop gericht het evenwicht van mensen te herstellen. Op deze wijze wordt chronische pijn ook behandeld. Traditionele Chinese geneeskunde kan een aanvulling zijn op reguliere geneeskunde.

Tickets

 • Early Monke

  Tot 4 dagen voor het event.

  € 25,00
  Verkoop geëindigd op
 • Late Monke

  Tot de dag van het event.

  € 33,00
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page