top of page

vr 03 mei

|

Hasselt

Active Meditation: Kundalini

Express - Feel - Heal Door Arnout Gielen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Active Meditation: Kundalini
Active Meditation: Kundalini

Tijd en locatie

03 mei 2024, 20:00 – 21:30

Hasselt, Oude Kuringerbaan 93, 3500 Hasselt, België

Over het evenement

Deze meditatie is de traditionele actieve meditatie die Osho bracht.

Tijdens actieve meditaties worden emoties doorleefd en wordt er bijvoorbeeld (elke sessie gaat een andere combinatie van technieken zijn): gelachen, gehuild, spanningen weg-geshaked, stevig gedanst, 'hummen' we onszelf naar een staat van bliss, wordt er sensueel gedanst, omarmen we gekte, wordt er ademwerk gedaan, gaan we ons eens goed boos maken, brabbelen we brabbeltaal, ... en wordt er ook gewoon stilzittend of liggend gemediteerd.

Waarom al dat gek gedrag? Simpel. De moderne mens is zo "beschaafd" dat we heel veel emotie in slikken om niemand op zijn of haar tenen te trappen en om beter te kunnen presteren in een steeds heftigere prestatiemaatschappij mee te kunnen.

De Osho Kundalini mediatie wordt ook wel het zusje van de Osho Dynamic meditatie genoemd. De Kundalini meditatie kun je het beste in de avond, na zonsondergang, beoefenen.

Waarom de Osho Kundalini?

Osho heeft veel van zijn meditaties speciaal ontwikkelt voor de ‘Westerse mens’. De moderne mens heeft met veel prikkels te maken en heeft daardoor moeite om stil en alert te gaan zitten op een kussen. Door de technieken die Osho aanreikt kom je meer in je lichaam en uit je hoofd. Je gaat VAN ‘DOEN’ NAAR ZIJN’.

Specifiek de Osho Kundalini Meditatie zorgt daarbij ervoor dat je waar je blokkades en weerstanden hebt of de energiestroom wordt onderdrukt, de energie weer/meer gaat stromen. De eerste twee fasen, het schudden en dansen, zorgt dat wat vast en rotsachtig is gaat smelten. Blokkades transformeren door het schudden en dansen in levensenergie. In vreugde en plezier. In de twee opvolgende fases komen we tot verstilling. We zijn dan beter in staat om vanuit een heldere en kalme geest, datgene dat zich aandient in ons bewustzijn met mildheid te observeren.

Meenemen: eventueel een extra T-shirt (als ge gemakkelijk zweet) en een gevulde waterfles.

Tickets

  • Ticket

    € 15,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page