top of page

do 22 feb

|

Hasselt

Familie- en systeemopstellingen

Speelt er een thema in je leven waar je graag op een diepere laag helderheid in krijgt? Loop je tegen hetzelfde aan en krijg je er geen beweging in? Wil je bewust bezig zijn met patronen en hoe daar beweging in kan komen?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Familie- en systeemopstellingen
Familie- en systeemopstellingen

Tijd en locatie

22 feb 2024, 13:30 – 16:30

Hasselt, Oude Kuringerbaan 93, 3500 Hasselt, België

Over het evenement

We kennen allemaal dynamieken vanuit ons gezin van herkomst die belemmerend of helpend zijn.

Het beeld dat in een opstelling zichtbaar wordt, is de dynamiek waarin je zelf ‘vast’ zit waardoor je moeilijk ten volle je eigen leven kan leiden.

Doordat dit in een opstelling zichtbaar wordt, kan je beginnen echt te “zien” en te doorvoelen wat er was en is.

Welke vragen kunnen opgesteld worden?

De vragen die een aanleiding kunnen zijn voor een opstelling zijn heel uiteenlopend. Vaak gaat het over een patroon dat je opmerkt bij jezelf, je eigen gezin of bredere familie. Een opstelling helpt bij issues die je al langer bezighouden, waar je misschien al van alles aan gedaan hebt, maar waar je op de één of andere manier niet veel verder mee komt. 

Dan kan het zinvol zijn om jezelf te zien in relatie tot het grotere geheel waar je deel van uitmaakt.

Contacteer Astrid als je graag een vraag inbrengt: 0479/496561.

Systemisch werk

Systemisch werken is een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in een systeem, welk systeem dan ook, en je verhouding met de anderen in dat systeem. Je kunt ervaren waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei.

Wat is een opstelling?

Een opstelling is een ruimtelijke weergave van een bepaald systeem (familie, relatie, organisatie etc. etc).. Het doel van een opstelling is om symptomen en onbewuste dynamieken te ervaren en inzichtelijk te krijgen. Een opstelling werkt met  zgn. “representanten”. Dit zijn mensen of voorwerpen die personen of abstracte begrippen representeren. Deze representanten krijgen een plek in de ruimte. Zodra ze hun plaats hebben ingenomen, pluggen ze in, in een energieveld en komt er informatie vrij over de thema's, dynamieken die zichtbaar willen worden. Op die manier krijgen we door een familieopstelling een beeld over datgene wat er in het familiesysteem speelt. Het maakt onbewuste verbanden zichtbaar én toont welke beweging nodig en helend kan zijn voor de vraagsteller.

Wat is een representant?

Als representant word je gevraagd om op de plek van een lid (of aspect) van het systeem te gaan staan. Je mag erop vertrouwen dat je als vanzelf zal voelen (en uitdrukken) wat daarbij klopt, ook als je nog nooit een familieopstelling hebt bijgewoond. Je helpt hiermee de onderliggende dynamieken zichtbaar en voelbaar te maken. Je mag altijd, zonder reden, een vraag om te representeren weigeren.Als representant heb je zelf ook iets aan de opstelling. Het is nooit toevallig dat jij voor een bepaalde persoon of thema gekozen wordt.

Max 10 deelnemers.

Waar?

Monk-e

Oude Kuringerbaan 93, Hasselt

Bijdrage?

Vraagsteller: 85 euro

Representant/observator: 25 euro

Deel dit evenement

bottom of page