top of page
Zoeken

Angst in deze situatie? Doe aan meditatie.

Bijgewerkt op: 9 sep. 2020

We missen jullie allemaal!


En daarom hopen jullie te kunnen bereiken met deze meditatie. Dit omdat yoga en meditatie een goede manier zijn om om te gaan met de gekte rond het beestje dat nu rond gaat.

Waarom yoga en meditatie als remedie voor de gekte rond dit beestje? Angst is een fancy gedachte, die gepaard gaat met veel lichamelijke sensaties waarmee je gemakkelijk in dialoog blijft. Angst is niet nodig om het juiste gezondheids-gedrag te bekomen, wijsheid is hier voldoende voor. Wat ik hiermee bedoel is het volgende: Bang zijn van vuur gaat er voor zorgen dat je niet uw hand in vuur gaat steken. Maar de kennis dat vuur heet is, zonder de angst van vuur, is voldoende om u te motiveren om uw hand niet in vuur te steken. Angst langdurig aanhouden verlaagt het immuunsysteem en angstig zijn is geen fijne manier om de wereld te ervaren. Als al dit zorgen maken werkte om minder vatbaar te zijn voor het corona virus, dan zou iedereen aanraden om hun dagen ermee te vullen.


Je minder zorgen maken werkt wel om je immuunsysteem te boosten. Maar dit gaat niet vanzelf: beangstigende gedachten gaan nu eenmaal blijven komen.


Wat we wel kunnen doen is leren om niet te reageren op gedachten. Geen weerstand bieden tegen alle gedachten, en ook niet in dialoog gaan met alle gedachten. De gedachten opmerken, en er voor de rest niets mee doen. En wanneer we dit geregeld oefenen dan begint dit beter en beter te lukken. En dan kan je al die mentale ruimte die vrij komt, omdat je niet meer overbodig moet nadenken, investeren in acties die belangrijk voor je zijn. Dus voordat je opgaat in angstige gedachten en je al je kasten begint te vullen met toiletpapier, Dettol en pasta, kom eens even terug naar de realiteit die nu is. Wat je nu kunt waarnemen met je zintuigen, niet al die verhalen van je verstand. Geniet van deze gratis meditatie die u hiermee kan helpen.

Namaste!

317 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page