top of page
Zoeken

Annica - tijdelijkheid, vergankelijkheid, onbestendigheid.

Bijgewerkt op: 9 sep. 2020

Het enige wat we zeker weten is dat alles verandert.


Seizoenen, relaties, rollen, het lichaam, spullen, ...


En toch heeft ons verstand de neiging om alles te willen houden zoals het is: Seizoensgebonden depressies, moeite om samen te blijven met een partner als deze een moeilijke periode doorgaat of gegroeid is in een richting die buiten uw comfortzone ligt, moeite bij het aanpassen aan een veranderende omgeving op het werk, boosheid en verdriet als er een kras op uw nieuwe iphone of auto komt, ...

Comfort in een situatie waarin u zit, alles proberen te houden zoals het is, is terminaal. De wereld verandert constant, proberen te blijven waar je bent, gaat veel frustratie veroorzaken:

Bijvoorbeeld: een relatie verwachten waarbinnen je eeuwig de neurochemie hebt van een kersvers verliefd koppel.


Wat deze veranderingen gaan zijn, is onmogelijk om te voorspellen, omdat miljoenen factoren inspelen op uw omgeving. Controle hebben over de toekomst is een illusie die veel frustratie veroorzaakt.


En waarschijnlijk is al die frustratie, al dit lijden, nodig om tot deze conclusie te komen; Er is enkel het huidig moment.

Alle gedachten over het verleden en over de toekomst zijn veel minder relevant dan uw verstand u wil laten geloven.


In dit moment is het mooi om je waarden duidelijk te hebben. Zodat die waarden je huidig gedrag kunnen sturen in een richting die meer kans heeft om u minder gefrustreerd te laten rondlopen.


Zo geniet ik er bijvoorbeeld van om in bomen te klimmen, een yogahouding te doen, en er een foto van te laten trekken die stopkracht heeft op social media. Hier schrijf ik dan een tekst over die eeuwenoude kennis vertaalt naar iets dat u mogelijk overtuigd van een ander perspectief op denken, zodat u eventueel een practice start die u beter maakt in present te zijn. Een practice die u geleidelijk aan minder gedomineerd laat zijn door denken. Zodat je mentaal niet constant loopt naar die idyllische toekomst, of geteisterd blijft door gruwelijke ervaringen uit uw verleden. Zodat je gewoon hier kunt zijn, bij geliefden, en je nu kan doen wat belangrijk voor je is.


Als jullie voldoende frustraties hebben opgebouwd, of graag wat frustraties voorkomen, en minder gespannen door het leven wensen te gaan, dan zijn we er graag voor jullie via yoga en ACT.


En als de ambitie om yoga te starten een fit lichaam is, minder pijn in het lichaam, of uw vermogen te verbeteren om door te blijven streven naar een idyllische toekomst, ook welkom! Wat start als een puur fysiek iets, of iets dat u weg van dit moment en naar uw idyllische toekomst moet brengen, wordt uiteindelijk meer.


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page