top of page
Zoeken

Gekte

Bijgewerkt op: 9 sep. 2020

Soms gaan we volledig op in gekte ("... we go bananas").

Een oordeel/gedachte over iets of iemand rondom je triggeren boosheid, angst, verdriet, ... En je gedrag wordt volledig overgenomen door die intense emoties.


Misschien is je oordeel gegrond: die persoon kan echt onredelijk gedrag vertonen, of er is misschien reden voor angst of verdriet.


Maar onze reactie wanneer we volledig overgenomen zijn door emotie, is vaak een reactie waar we naderhand niet zo blij mee zijn.


Mindfulness is leren terugkeren naar je zintuigen. En als je sneller afstand kunt nemen van die gedachte die het irrationeel gedrag veroorzaakt, dan heb je vlugger weer controle over je gedrag ("... coming back to your senses").


In de plaats van een stevige schreeuw-bui kan je dan misschien kiezen voor een beetje afstand te nemen van de gekte rondom je, en eens de gekte gedaan is, de situatie aanpakken op een rustige manier. Of misschien kies je voor die stevige schreeuw-bui, als dat de beste optie is, maar dan zonder die ongezond hoge hartslag, verkramping van je lichaam, en zonder domme dingen te zeggen in dit toneel van boosheid om de situatie wenselijk te maken 😂🙏


42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page