top of page
Zoeken

Het pad van de minste weerstand.

Bijgewerkt op: 9 sep. 2020

Het pad dat je bewandelt bepaalt voor een heel groot deel hoe je ervaring van de wereld is. Maar een gemakkelijk leven is vaak niet een leven dat gelukkig maakt. En we wandelen al vlug "het pad van de minste weerstand". Waarbinnen we trachten te voldoen aan alle eisen die we aan onszelf stellen, en eisen die we denken dat anderen naar ons toe stellen. Waarbinnen je werkt naar een stabiel inkomen, een mooi huis, een mooie auto, een partner, een kindje en een goed pensioen.

En dit pad dat aangereikt wordt kan heel comfortabel zijn. er zijn weinig onzekerheden op dit pad: je hebt een vaste job, je pensioen ziet er goed uit, je kan zorgen voor je familie, je hebt veel comfort rondom je, ... Er zijn weinig bochten of obstakels op dit pad. Comfortabel, maar dit comfort kan terminaal zijn. Onze hersenen zijn ontwikkeld in gevaarlijke tijden, en hierdoor hebben we de neiging om voor veilige opties te kiezen. Maar die veilige opties zijn vaak niet inspirerend, doen u niet groeien als persoon, maken u niet gelukkig. Sterker nog, dit comfort uit zich uiteindelijk in frustratie en minder gezonde levensjaren: terminaal comfort.

Een gelukkig leven leiden is een pad kiezen dat naar uw waarden is. Een pad waarbinnen je groots droomt, en actief stappen blijft zetten in de richting van je dromen. En dit pad gaat moeilijk zijn, er gaan veel obstakels komen die onoverkomelijk lijken want dit is geen eerder bewandeld pad. Maar stap voor stap kom je dichter bij je grootse dromen, en elke stap die je neemt kost weinig energie omdat je deze stap volledig wilt nemen, niemand legt je dit op. En misschien bereik je die grootse dromen niet volledig, maar op je sterfbed kan je wel terugkijken naar een leven waarbinnen je hebt geleefd naar je waarden en hierdoor veel hebt bereikt waar je trots op kan zijn. Dus neem een stap in een gewaardeerde richting. Wordt bewust van uw sterfelijkheid. Doorbreek uw terminaal comfort en begin te leven naar uw waarden. Dien de planeet in de plaats van alle maatschappelijke eisen die op je doorwegen. Wordt wakker. Ik ben heel dankbaar dat ik het voorrecht heb om mensen te mogen begeleiden naar positieve verandering, naar een waardevol leven. #ACT #waarden

122 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Alexander Martens
Alexander Martens
Jun 30, 2020

Geweldige tekst, bedankt vriend! Dit geeft een goed kader voor die exploratie.

Like
bottom of page