top of page
Zoeken

2020: een licht bestaan!

Bijgewerkt op: 9 sep. 2020

k wens jullie allemaal, van harte, een licht bestaan.

Ik wens jullie dus niet teveel dingen, want bezitten maakt het moeilijker om zonder zorgen uw thuis te verlaten. Maakt het moeilijker om uw huis opgeruimd te krijgen, verloren tijd. En veel dingen rondom u maakt het mentaal druk, elk ding rondom u creëert nog meer gedachten.


Ik wens jullie niet teveel trots. Als je iets goed kan, mooi, maar daarom moet je nog geen trots opbouwen. Nederigheid siert altijd meer dan ego. En ego maakt het heel moeilijk om feedback te krijgen, en bij te leren over de taken die je vaak doet.


Ik wens jullie zo weinig mogelijk weerstand en conflict. Want kijk eens kritisch naar uw verleden: heeft ruzie veel opgelost? Iedereen heeft een verleden, en heeft een andere conditionering om los te laten. Iemand anders zich slecht laten voelen over zijn conditionering is hetzelfde als een boom te verwijten van niet rechtop te groeien. Bomen verwijten we dit vrijwel nooit, we begrijpen dat ze even wat meer naar rechts moesten groeien om meer licht te krijgen, en dan weer naar links omdat daar wat meer ruimte was. Naar mensen zijn we veel strenger: als er een kromming is in zijn/haar gedrag door een trauma uit het verleden, dan is de persoon geen goed persoon naar uw oordeel, en dan is er conflict. Meer angst en boosheid rondom die persoon gaat de oude aangeleerde verdedigingsmechanismen enkel bekrachtigen, en brengt nog meer afstand tussen u en deze persoon, ongeacht uw goede bedoelingen. Misschien is het productiever om een setting te creëren waarin de persoon aan zichzelf kan werken om die conditionering los te laten?


Ik wens jullie gezondheid, maar niet via magie, zoals de meeste mensen dit wensen. Gezondheid is een gedrag, niet iets dat u overkomt. Dit perspectief geeft u weer verantwoordelijkheid over uw eigen gezondheid.

Beweeg slim: hersenloos uzelf blootstellen aan schokken, en asymmetrisch bewegen (vooral bewegen met uw dominante arm/been) doet vaak meer schade dan het goed doet. Vaak symmetrisch bewegen zonder teveel schokken is een vereiste, zeker in deze tijd van sedentaire jobs.

Mediteer dagelijks: we verwachten dat ons verstand ons constant dient zonder dat we het af en toe laten rusten. Gun uw hersenen ook rust, door ze aan te leren dat je niet moet reageren op alle gedachten die uw verstand u aanreikt.

Slaap voldoende: slaap is een superkracht die we niet mogen onderschatten. In rust worden we slimmer, sterker, leniger, en helen we wat geheeld moet worden.

Eet slim: voeding heeft eigenschappen die je best leert. Als je bijvoorbeeld een kort lontje hebt vermeid je best verder verhittende voeding/drank (cafeïne is dan bijvoorbeeld niet het beste idee). Als je snel bijkomt, is het bijvoorbeeld een goed idee om wat meer groenten te eten relatief tot ander eten. Als je vaak nerveus bent, dan ... We saboteren onszelf vaak door dood eten te consumeren dat goed functioneren tegenwerkt, en vragen onszelf dan af waarom we ons zo slecht voelen.


In 2020 helpen wij jullie graag naar een lichter bestaan!

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page