top of page
Zoeken

Satya - Waarheid

Bijgewerkt op: 9 sep. 2020

Satya betekent waarheid in het Sanskriet.

Satya is een yama (een vaardigheid tegenover anderen) die gemakkelijker en natuurlijker wordt wanneer je meer present wordt. Meditatie (geoefend in yoga) is een tool om meer present te worden.

Leugentjes om bestwil: - ''Ik voel me prima'' (wanneer dit niet zo is, maar je wil de andere niet ongerust maken). - ''Ja schat, dat staat je beeldig'' (wanneer je dit eigenlijk niet vindt) - ...

Deze leugentjes lijken de beste optie in veel situaties. Maar een web van leugens onderhouden kost veel energie. Een leugen voelt niet goed, en moet je onthouden en onderhouden. Dit moet omdat uw integriteit op het spel staat. En deze kleine leugens verlagen uw integriteit al wordt de leugen nooit ontdekt.


Denk maar eens aan die collega die bijna dagelijks zegt: ''Ik ben te laat door een file''

Als je vermoedt dat deze collega liegt over kleine dingen, ga je onbewust of bewust deze collega algemeen minder goed vertrouwen.


En wat betekent een leugen eigenlijk?

Wat zeg je eigenlijk met uw antwoord op de vraag van uw partner die geleidelijk aan zwaarder is geworden: ''Ben ik te dik?''

''Natuurlijk niet schatje'' VERTAALD: Ik zie dat je zwaarder bent geworden maar ik denk dat ik u zal kwetsen als ik zeg dat ik dit zie, en ik denk niet dat je de wilskracht en daadkracht hebt om 5kg te verliezen.

''Het zou gezonder zijn als je 5kg zou verliezen'' VERTAALD Ik zie dat je zwaarder bent geworden, en ik weet dat je de wilskracht en daadkracht hebt om weer naar een gezond gewicht te komen.

Uw oprechtheid over alles wordt uiteindelijk meer geapprecieerd dan uw kleine leugentjes, en je wint energie omdat je geen web aan leugens moet in stand houden.


Niet overtuigd? Recommended book: Lying - Sam Harris


34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page